Warning: Declaration of description_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home3/casaelv/bucovina-cazare.ro/wp-content/themes/guesthouse/functions.php on line 479
Din meniul Casei Elvira - Casa Elvira, Vama -
  • Corp A - 1 - Suită (camerele 1 + 2)

    Caracteristici : 28 mp, 2 camere nedecomandate, Pat matrimonial / canapea extensibilă, Baie in camera, Televizor, balcon. Recomandări: trei adulţi sau doi adulţi + doi copii

  • Corp A - 3 - cameră

    Caracteristici : 21 mp, 1 camera, Pat matrimonial, Patut copil, Baie in camera, Televizor, balcon Recomandări: doi adulţi + 1 copil mic

  • Corp A - 4 - suită

    Caracteristici : 28 mp, 2 camere nedecomandate, Pat matrimonial / canapea extensibilă, Baie in cameră, Televizor, balcon Recomandări: trei adulţi sau doi adulţi + doi copii

  • Corp A - 5 - camera

    Caracteristici : 18 mp, 1 camera, Pat matrimonial, Patut copil, Baie in camera, Televizor, balcon Recomandări: doi adulţi + 1 copil mic

  • Corp A - 7 - camera

    Caracteristici : dublă economy la mansardă, 12 mp, 1 camera, Pat matrimonial, Baie in camera, Televizor, balcon Recomandări: doi adulţi *fără posibilitate de pătuţ copil

  • Corp A - 8 - camera

    Caracteristici : dublă economy la mansardă, 12 mp, 1 camera, Pat matrimonial, Baie in camera, Televizor, balcon Recomandări: doi adulţi *fără posibilitate de pătuţ copil

  • Corp A - 9 - camera

    Caracteristici : dublă economy la mansardă, 12 mp, 1 camera, 2 paturi de o persoană care pot fi şi combinate în pat dublu, Baie in camera, Televizor, balcon Recomandări: doi adulţi *fără posibilitate de pătuţ copil

  • Corp B - 1 - Suită de familie

    Caracteristici : 30 mp, 2 camere decomandate, fiecare cu baie proprie, Pat matrimonial / canapea extensibilă, Televizor, două balcoane Recomandări: trei adulţi sau doi adulţi + doi copii

  • Corp B - 2 - camera dublă standard

    Caracteristici : 13 mp, 1 camera, Pat matrimonial, Baie in camera, Televizor, balcon Recomandări: doi adulţi *fără posibilitate de pătuţ copil

  • Corp B - 3 - camera dublă standard

    Caracteristici : 16 mp, 1 camera, Pat matrimonial, Patut copil, Baie in camera, Televizor, balcon Recomandări: doi adulţi + 1 copil mic

  • Corp B - 4 - suită de familie

    Caracteristici : 23 mp, 2 camere, Pat matrimonial, Baie in camera, Televizor, balcon Recomandări: trei adulţi sau doi adulţi + doi copii

Din meniul Casei Elvira

Ciorbă Rădăuteană

Punem la fiert o găină de casă sau un pui din comerț în apă cu puțină sare, o ceapă, un morcov, o bucățică de țelină și un pătrunjel. Lăsăm la fiert, după care strecurăm supa și pregatim maiaua din smantana, galbenus de ou, amidon. Pentru fiecare litru de supa se pune; 100 gr.de smantana, un galbenus de ou si 1 lingurita de amidon.Se pune la fiert supa ,se opareste maiaua dupa care se rastoarna in oala si se mai da un clocot iar la final ii dan gust cu sare sau condinentul folosit (secretul gustului, delikat), dupa gust se pune otet si usturoi…de preferat acestea se pun in momentul in care se serveste.

Hribi cu smantana

1kg de hribi fierti si tocati se calesc cu o ceapa(optional) in 100ml ulei.   200gr smantana batuta cu o lingura de faina de grau se pun peste hribi si se da in clocot, se fierb dupa care se condinenteaza si se orneaza cu patrunjel verde tocat.

 Prajitura cu frisca si nuci

Pentru blat ai nevoie de o  cana de zahar care se arde si se stinge cu o cana de apa, se da la racit .Separat se freaca 4 oua cu o cana de zahar, ½ cana ulei , siropul de zahar ars, 1 plic praf de copt si faina ca la chec . Se pot face 3 foi individual coapte sau se poate pune blatul la copt dupa care se taie in trei si se  umple cu frisca si nuca.Pentru frisca ai nevoie de 600 – 700 gr de smanana ,200 gr de zahar, 100 gr nuca macinata. Se pune frisca amestecata cu nuca intre foi  iar la final se pune frisca pe deasupra si se presoara nuca macinata sau nuca caramelizata si sfarmata.

Prajitura cu nuca de cocos

Pentru foile negre ai nevuie de;

150 gr unt, 150 gr zahar, 1 plic praf de copt, 1 lg smantana, 3 linguri de cacao, 1 ou, 300 gr faina  din care se face un aluat, se imparte in 2 parti si se intind doua foi.

Foaia alba se prepara din ;6 albusuri ,250 gr zahar,  se bat spuma dupa care se adauga 250 gr nuca de cocos.

Se pune in tava de copt prima foaie neagra dupa care se intinde compozitia alba care se acopera cu cea de-a doua foaie neagra. Se inteapa cu furculita dupa care se da la copt.

Pregatim crema din;

6 galbenusuri, 250 gr zahar, 300 ml lapte si 2 linguri de faina se amesteca si se fierb dupa care se dau la racit si se freaca cu 1 pachet de unt.

Punem crema peste blatul copt si racit dupa care glazuram cu ciocolata sau cu fulgi de ciocolata.

 Snicars

Pentru blat ai nevoie de 6 albusuri batute spuma cu 200 gr zahar, 3 linguri de faina 1 praf de copt si 250 gr nuca macinata

Se da la copt dupa care imediat ce am scos blatul din cuptor se pune 200 gr ciocolata alba rasa.

Caramelul se face cu 8 linguri de zahar care se pun la ars, separat se freaca 200 gr zahar cu cele 6 galbenuse si un pachet de unt.Zaharul ars se stinge cu 4 linguri de apa si compozitia pregatita mai sus iar la final se pun 200 gr de nuca sau 200 gr de alune prajite semisarate.Amestecul astfel obtinut se pune peste blat si se orneaza cu fulgi de ciocolata sau glazura.

Fursecuri de post

2 margarine unirea,  10 linguri nuca macinata, 7 linguri zahar,un praf de sare si faina cat cuprinde.Se fac fursecuru cu forma de la masina de carne. Se coc dupa care se pudreaza cu zahar pudra.

Ciocolata de casa

150 ml ,350 gr zahar, 100 gr unt se fierb dupa care se adauga 50 gr cacao se lasa la racit si se amesteca siropul astfel obtinut cu 500 gr de lapte praf de preferinta raraul.Se pun in ciucolata astfel obtinuta  nuci , alune, stafide dupa preferinta si  esenta de rom sau coaja de portocala.

Pasca

Aluat,175 gr margarina, 150 gr zahar, 2  galbenuse,3 linguri de smantana si faina cat cuprinde pentru a obtine o foaie care se intinde cu sucitorul.

Crema de branza se pregateste din 8- 12 oua care se separa,se bate spuma albusul cu 12 linguri de zahar dupa care se pregateste branza- 800 gr se adauga 6 linguri de smantana ,2 linguri de faina si 100 gr unt topit toate acestea se mixeaza cu ajutorul blendarului cu tija verticala dupa care se adauga albusul batut spuma.Amestecul obtinut se aromeaza cu putina esenta de rom si stafide.

Din aceasta compozitie ies 2 pasti care se coc aproximativ la foc mediu. Dupa dorinte se pot glazura cu ciocolata.

Ciorba de perisoare

Se caleste un morcov dat pe razatoare ,se pun cubulete de ardei, dupa care se pune la fiert,se adauga suc de rosii si se pregatesc perisoarele;

Pentru perisoare avem nevoie de;

1kg de carne tocata,5 linguri de orez, 3-4 linguri de faina, 3-4 oua care se separa si se bate spuma albusul dupa care se pune in compozitia de carne.

Sau

200 gr carne,1 lingura orez, 1 lingura  nu prea plina de faina si un ou separat la care se bate albusul spuma si se adauga in compozitia de carna.La final se condimenteza cu delikat sau secretul gustului, seacreste cu bors de putina si se adauga marar sau leustean in functie de gust.

Cornulete cu magiun

200gr unt sau margarina, 50 gr untura –o lingura cu var, 100 ml smantana, 2 galbenuse, zahar vanilat, coaja de lamaie, 30 gr zahar, faina cat cuprinde

Pastrav cu smantana

Se iau 6 bucati de pastrav se spala se condimenteaza cu sare si piper  dupa care se pregateste sosul de smantana din 600 gr smantana   ,1 lingura de faina ,sare  dupa care in momentul cand incepe sa fiarba se pune pestele se lasa cateva ninute dupa care se invarte  si se inchide flacara dupa aproximativ 3 minute se mai lasa aproximativ 20 de minute acoperit pentru a se patrunde dupa care se poate servi si orna cu marar verde.